Hajóút kereső
  •  
  •  

Utazás Portugáliába és Madeira szigetére

1. nap // Budapest – Lisszabon

Utazás Budapest Liszt Ferenc repülőtérről a TAP portugál légitársaság menetrendszerinti járatával Lisszabonba. Szállás Lisszabonban.

2. nap // Lisszabon

Reggeli után városnézés a gyönyörű portugál fővárosban. Az első megálló Lisszabon híres kerületében, Belémben lesz, ahol a Jeromosok kolostora, a Belém Torony, valamint a Felfedezők emlékműve is található. Lehetőség nyílik megkóstolni a híres helyi édességet, a „Pastel de Belém”-et, vagy másnéven „Pastel de Nata”-t.

Szabadidő ebédhez.

Délután Lisszabon régi, hagyományokkal átszőtt városrésze, az Alfama meglátogatása következik, mely szűk utcáiról, lépcsőiről, virágokkal teli ablakiról ismerhető fel. Látogatást teszünk Szt. György várában, valamint a Szt. Luzia kilátónál, ahol a Tagus folyó gyönyörű látványa fogad. Végezetül a főváros szívében, annak központi utcáin, terein sétálunk, az ún. Baixa kerületben (Praça do Comercio, Prassa do Rossio, Rua Augusta).
Vacsora egyénileg. Szállás mint előzőleg. 

3. nap // Lisszabon – Óbidos – Nazaré – Coimbra

Reggeli után indulás Óbidosba, mely egy dombon fekvő, falakkal körülvett kisváros, mely teljes egészében megőrizte középkori jellegét. Ezután Nazaré következik, egy bájos halászfalu az Atlanti-óceán partján, ahol a hatalmas hullámok bűvöletében fogyaszthatja el mindenki egyénileg az ebédjét. Fürdési lehetőség.
Ebéd után indulás Coimbraba: az egyetem és a csodálatos, díszes könyvtár meglátogatása.

Szállás Coimbraban.

 

4. nap // Coimbra – Porto

Reggeli a szálláson. Indulás Portoba, az ország második legnagyobb városába. Történelmi központja a Douro folyó felett része a világörökségnek. Borkóstoló a híres portóiból egy helyi pincészetnél.
Ebéd (egyénileg).

Városnézés, látogatás a Szt. Ferenc templomban és a tőzsdepalotában, melynek gyöngyszeme a lenyűgözően szép arab szalon. További látnivalók: „Aliados” sugárút, „São Bento” Vasútállomása a hagyományos portugál kék-fehér csempékkel, „Clérigos” torony.
Szállás Portoban.

5. nap // Porto – Funchal

Reggeli után transzfer a repülőtérre. Utazás Portoból Funchalba, Madeira-ra a TAP portugál légitársaság menetrendszerinti járatával. Az „Atlanti-óceán gyöngyszemeként” is emlegetett sziget enyhe éghajlattal (20-25 oC), szubtrópusi növényzettel rendelkezik, így egész évben virágzó kertként várja a turistákat.
Városnézés Funchalban. Délután szabadprogram, fürdési lehetőség.
Szállás Funchalban.

6. nap // Funchal – Ponta do Sol – Paul de Serra – Porto Moniz – Funchal

Reggeli után Madeira nyugati felét fogjuk felfedezni, mely során betérünk egy helyi pincészethez, ahol megkóstolhatjuk a madeirai bort. Az első megálló Ponta do Sol, majd a sziget belseje felé folytatjuk utunkat, hegyeken, eukaliptusz- és fenyőerdőkön át Paul de Serra-ba. Itt gyönyörű kilátás nyílik a babérfákkal borított Rabacal völgyre. Továbbutazás a csodálatos látványt nyújtó faluba, Porto Moniz-ba.
Közös ebéd egy helyi étteremben az északi parton. Megálló egy fénykép erejéig a “Véu da Noiva” vízesésénél.
Visszautazás Funchalba São Vicente-n keresztül.

Szállás Funchalban.

7. nap // Funchal – Pico do Arierio

Reggeli után kirándulás Pico Arieriora. 1811 méter magasból lélegzetelállító kilátás nyílik a sziget északi és déli partjaira, valamint Madeira legmagasabb pontjára a Pico Ruivo-ra. Ribeiro Firoban egy pisztráng keltetőt, valamint egy endemikus növényekkel tarkított kertet látogatunk meg, melyet egy 45 perces, kényelmes, könnyű séta követ (fakultatív) a Balcoes-hez. Az északi parton, Faialban fogyasztjuk el az ebédet közösen.

Visszautazás Funchalba, Porto Cruz és Ponta de São Lourenço városain keresztül. Rövid megálló Machico-ban, Madeira legelső településén. Szállás Funchalban.

8. nap // Funchal – Lisszabon – Budapest

Reggeli után transzfer a repülőtérre, utazás Funchalból Budapestre, lisszaboni átszállással a TAP menetrendszerinti járatával. Érkezés Budapestre a délutáni órákban. 


még töltünk