Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják. Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Hajóút kereső
  •  
  •  

Tanzánia zanzibári pihenéssel

 

Tájékoztatjuk kedves utasainkat, hogy a programleírás tájékoztató jellegű. Amennyiben más igényei  vannak a programlehetőségekkel kapcsolatban, hosszabb vagy rövidebb kint tartózkodást szeretne vagy bármilyen egyéni elképzelése van, keressen meg minket és segítünk összeállítani az Ön számára legmegfelelőbb programot. 

 

Programleírás:

 

1. nap: Budapest-Tanzánia

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban, érkezés az esti órákban Kilimanjaro nemzetközi repülőterére, majd privát transzfer Arushába.

Vacsora és szállás Arushaban.

2. nap: Tarangire Nemzeti Park

A reggelit követően, Arusha városán áthaladva, utazás a Tarangire Nemzeti Parkba. Útközben piknik ebéd. A délutáni órákban szafari és vadles a nemzeti parkban.

Vacsora és szállás a Tarangire Sopa Lodge-ban.

3. nap: Lake Manyara Nemzeti park, Ngorongoro

Reggeli után utazás a Lake Manyara Nemzeti Park felé. A tó a Nagy-hasadékvölgy lenyűgöző meredélyei között helyezkedik el, nevét pedig a “euphorbia tirucalli” bokor maszáj neve után kapta, melyet a maszájok a jószág védelmében használtak, egyfajta tüskés élősövényként. Ha szerencsénk van megpillanthatjuk a Manyara hires fáramászó oroszlánjait, amint egy “Acacia tortilis” fán lustán ejtőznek. Manyarában láthatunk még elefántokat, vizilovakat, bölényeket, zsiráfokat és más állatokat. A környék lenyűgőző madárvilágát, flamingók, pelikánok és szarvcsőrű madarak gazdagítják. Napközben piknik ebéd.

A vadles után utazás Ngorongoro-ba.

Vacsora és szállás Ngorongoro-ban.

 

4. nap: Ngorongoro Természetvédelmi Terület

A reggelit követően autózás az Ngorongoro kráterhez. Egész napos szafari a Természetvédelmi Területen, napközben piknik ebéd. Ngorongoro területe közel 8.300 négyzetkilóméter, mely mintegy felét teszi ki a Serengeti síkságnak.

Ez az a terület, ahol egy nap alatt találkozhatunk az ú.n. “Big Five”-al, azaz a bölényekkel, elefántokkal, orrszarvúkkal, oroszlánokkal és a leopárdokkal.

Vacsora és szállás Ngorongoro-ban.

5. nap: Tanzánia-Zanzibár

Reggeli után transzfer Arusha repülőterére és utazás Zanzibár szigetére. Transzfer az észak-keleti parton található hotelbe.

Vacsora és szállás Zanzibáron.

 

6. nap: Zanzibár

Egész napos szabadidő Zanzibár csodálatos szigetén.

Reggeli, vacsora és szállás Zanzibáron.

7. nap: Zanzibár-Tanzánia-Budapest

Reggeli után szabadidő Zanzibáron, majd a délutáni órákban transzfer a repülőtérre, utazás Dar Es Salaamba, majd az éjszakai órákban indulás vissza Budapestre.

 

Néhány információ Tanzániáról és Zanzibárról

Tanzánia Kelet-Afrika legnagyobb országa, fővárosa Dar Es Salaam. Területének 100.000 négyzetkilométerét nemzeti parkok, vadrezervátumok foglalják el.  Itt található a világ egyik és Afrika legnagyobb hegycsúcsa a Kilimanjaro, valamint Afrika legnagyobb tava a Viktória-tó. Nyugati oldalán pedig Afrika legmélyebb tava a Tanganyika-tó határolja.Tanzánia büszkélkedhet továbbá a világ legnagyobb vulkanikus kráterével, Ngorongoro- val. Itt található az egyedülálló trópusi fűszer sziget Zanzibár és a Föld leghíresebb vadasparkja a Serengeti Nemzeti Park, ahol fantasztikus safari túrákat tehetnek az ide látogatók..

 

Zanzibár az egykor fűszereiről ismert apró sziget, az Indiai-óceánban helyezkedik el. Tanzánia partjaitól kb. 25 mérföldre található, és 6 fokra az egyenlítőtől. Zanzibár (helybéli megnevezéssel  Unguja, Zanzibar a nemzetközi használatban )  60 mérföld hosszú és  20 mérföld széles .Gyönyörű homokos tengerpartok, élénk korallzátonyai és izgalmas történelmi hátterű Stone Town városa, valóban egyedülállóvá teszi a szigetet egész Kelet Afrikában.


még töltünk