Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják. Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Hajóút kereső
 •  
 •  

Mária út – Barcelonától Lourdesig - A lourdes-i jelenések 160. évfordulója

A Mária út Spanyolország és Franciaország határán található részét járjuk végig. Az út kulturális és vallási alapon köti össze a következő szentélyeket, kegyhelyeket: El Pilar bazilika Zaragozaban, Torreciudad templom Aragóniában (Huesca városában), Montserrat kolostor, a Montserrat hegyen, Barcelona közelében, valamint a híres francia zarándokhely, Lourdes.

 

Az út nemcsak vallási szempontból különleges, számos természeti, régészeti látnivalót, bájos települést is érint. Ne feledkezzünk meg a finom ételekről sem, hiszen a különböző területeken más-más finomságokat kóstolhatunk meg.

 

A multikulturális kirándulás keresztülhalad Spanyolország autonóm területein, Aragónián és Katalónián, Franciaország két régióján (Aquitaine és Mid-Pyrenees). Minden hely sajátos, a többitől eltérő karakterrel rendelkezik, változatos élményt biztosítva az utasoknak.

 

2018. június 16 - 23.

8 nap/ 7 éjszaka

 repülővel és autóbusszal

 

1. nap:  BUDAPEST - BARCELONA 

Utazás Budapestről menetrendszerinti járattal Barcelonába. Szállás Barcelonában.

2. nap: BARCELONA

Reggeli után egész napos városnézés Barcelonában. (La Sagrada Familia, La Pedrera, Güell park, Gaudi házak)
Vacsora, szállás Barcelonában.

3. nap: BARCELONA - ZARAGOZA

Reggeli után indulás az első Mária kegyhelyhez, Montserratba. A szentély Katalónia leghíresebb hegyén, a Montserraton helyezkedik el. Számos útvonal közül választhatunk, melyen megközelíthetjük a kolostort. Siklóval egészen a hegy csúcsáig is felmehetünk, ahonnan lenyűgöző kilátás tárul elénk. Montserrat fontos kulturális központ is egyben, gazdag történelmi, kulturális, és művészeti örökséggel rendelkezik, sőt még egy szabadtéri múzeumot is találunk itt. Valóságos csoda ez a hely: egy hatalmas teremből gyönyörködhetünk a bazilikában, ahol a Szent képmást is őrzik, továbbá a természet, a kolostor és a gyermekkórus együttes élménye biztosan maradandó lesz mindenki számára.
Utazás tovább Zaragozába.
Vacsora, szállás Zaragozában.

4. nap: ZARAGOZA

Reggeli után a katolikus világ egyik legfontosabb szentélyét tekintjük meg, az Ebro folyó partján épült El Pilar Bazilikát. A templom a barokk aragóniaiak kincse, melynek belseje autentikus múzeum, lenyűgöző művészeti alkotásokat láthatunk, mint például a nagy oltár oltárképe, vagy a Szent Kápolna, melyben a legértékesebb kincseket őrzik, valamint a kupolák, melyeket a briliáns festő, Francisco de Goya festett.
Délután folytatjuk a városnézést:La Seo Katedrális, Arab palota, 2008-as expo területe, az új Egyházi Múzeum.
Szállás, mint előző nap.

5. nap: ZARAGOZA - HUESCA - PAU - TARBES - LOURDES

Reggeli útán a híres zarándokhely, Lourdes felé vesszük az irányt. Útközben megtekintjük Huesca városát, nem messze tőle a Loarre Kastélyt, mely kiváló állapotban fennmaradt, gyönyörű erődítmény. Továbbá beiktatjuk Pau és Tarbes elbűvölő városait is, melyek biztosan emlékezetesek maradnak a látogatók számára. 
Ezt követően megérkezünk Lourdes-ba. Vacsora, szállás Lourdes-ban.

6. nap: LOURDES

Egész napos program Lourdesban. A Szeplőtelen Fogantatás, Rózsafüzér és a Szent Bernadett Bazilika, Örök Imádás Kápolna megtekintése. Részvétel a Keresztúton, melynek X. stációját Magyarország állítatta. A Bernadett-ház, Cachot börtön, Peyramale plébános sírjának meglátogatása a Jézus Szíve Templomban. Itt látható az a keresztelő kút, ahol Bernadettet megkeresztelték. Lehetőség a Szent Vízben való megmártózásra, részvétel a betegek körmenetén. Szentmise és rózsafüzér, majd a vacsora után gyertyás körmenet a Grottától. Vacsora, szállás, mint előző nap.

7. nap: LOURDES - TORRECIUDAD - BARBASTRO - BARCELONA 

Reggeli után utazás ismét spanyol földre, Huesca provinciában található, a Barbastro városához közeli Torreciudad szentélyhez, mely egy hegy tetején található. Ez a kiváltságos helyszín egyedi varázst kölcsönöz a szentélynek, melyet pár méterre a régi szent helytől építettek. Torreciudad ma egy fontos zarándokpont, ahova ezrek látogatnak el. A Családok Szentélyének is nevezik.
Barbastroban még megtekintjük a katedrálist, majd folytatjuk utunkat Barcelonába.
Vacsora, szállás a Barcelonában.

8. nap: BARCELONA - BUDAPEST

Reggeli a szálláson, majd szabadprogram. Délután transzfer a repülőtérre, utazás haza Budapestre. Érkezés az esti órákban.

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

 

Részvételi díj: 198.800,-Ft/fő 

 

A részvételi díj artalmazza:

 • utazás a helyszínen autóbusszal
 • szállás 3-csillagos szállodában
 • félpanziós ellátás
 • Belépő Sagrada Familiába, Montserratba, Zaragoza és a Barbastro Katedrálisba
 • Csoporttal utazó magyar idegenvezető

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • Repülőjegy: kb. 60.000,-Ft
 • BBP biztosítás: 4.640,-Ft
 • Útlemondási biztosítás: 2.000,-Ft
 • Egyágyas felár: 36.500,-Ft
Mária út – Barcelonától Lourdesig - A lourdes-i jelenések 160. évfordulója Mária út – Barcelonától Lourdesig - A lourdes-i jelenések 160. évfordulója Mária út – Barcelonától Lourdesig - A lourdes-i jelenések 160. évfordulója Mária út – Barcelonától Lourdesig - A lourdes-i jelenések 160. évfordulója Mária út – Barcelonától Lourdesig - A lourdes-i jelenések 160. évfordulója Mária út – Barcelonától Lourdesig - A lourdes-i jelenések 160. évfordulója Mária út – Barcelonától Lourdesig - A lourdes-i jelenések 160. évfordulója

még töltünk