Hajóút kereső
 •  
 •  

Libanoni programajánlat

Libanon- A föníciaiak hagyatéka 

2018.04.18-04.24.

 LIBANON 7 NAP / 5 ÉJSZAKA

1. Nap: április 18., szerda   

Elutazás Budapestről a Turkish Airlines menetrendszerinti járatával. Informatív városnézés Isztambulban, majd továbbutazás Bejrútba.

Várható menetrend:

BUD       IST

08:50     11:50

IST          BEY

01:45     03:35

2. Nap: április 19., csütörtök

A hajnali órákban érkezés Bejrútba. Transzfer a szállodába. Rövid frissítő pihenő után egész napos ismerkedés a fővárossal, „kelet Párizsával”. A világ egyik legrégibb települése, több, mint ötezer éves emlékei közül nézünk meg néhányat. A tengerpart közelsége különös hangulatot ad a városnak, ellátogatunk a „szuk”-ba, megnézzük legszebb épületeit. (Szt. György maronita templom és Mohamed Al Amida mecset érdekes szimbiózisban) meglátogatjuk a tengervíz által formált gyönyörű Galamb sziklákat is.

Vacsora és szállás Bejrútban.

3. Nap: április 20., péntek

A reggelit követően utazás észak felé. Útközben Jeita Grotto, Harissa, Büblosz, Arnaoun falu. A látogatás után visszatérés Bejrútba. Vacsora és szállás.

Jeita grotto a Közel-kelet legnagyobb, 18km hosszú mészkő barlangja csodálatos képződményekkel. Megvilágítása elvarázsolja a látogatót. Útközben meg kell állnunk, hogy megkóstoljuk Libanon és a vidék jellegzetesen finom ételeit.

Továbbutazva Harissa város felé a hegyoldalban a Szent Szűz szobor mellől visszanézünk Bejrút gyönyörű panorámájára.

Közeledünk a világ legősibb, Kr. E. 8800 óta folyamatosan lakott tengerparti városához, melynek Büblosz a neve. Ez a paradicsomi főniciai kikötőváros kereskedelmének és gazdag történelmének köszönhetően maradt fönn mind a mai napig. Arnaoun tipikus libanoni település, mellette a Beaufort/Belfort erőd, a keresztesek által épített, máig jól látható fontos történelmi hely. Meglátogatása után visszatérünk Bejrútba.

4. Nap: április 21., szombat

Reggeli után látogatás Bcharre-ben, Gibran múzeum. Majd utazás a méltán híres cédrus ligetbe, Qadisha völgybe, és Qozhayába. Délután visszatérés a hotelbe. Vacsora és szállás Bejrútban.

Felkapaszkodunk Bcharre/Bsharri 1500 m magasan fekvő főniciai városába. Az erőteljes maronita keresztény törzsnek Libanon történelme során karakteres szerepe volt és maradt máig. Nagy költőjük, Gibran szülőhelye. (múzeum)

A Quadisha völgy (a Szent Völgy) egyik leglátványosabb különlegessége a libanoni cédrusok erdeje.

A maronita patriarchatus székhelye Qozhaya, itt található a Szt. Antal kolostor tekintélyt parancsoló épületegyüttese. Az első írásos feljegyzés a 15. sz.-ból való.

Ezután visszatérünk Bejrútba.

5. Nap: április 22., vasárnap

Reggeli a hotelben. Ezt követően indulás Baalbek templomaihoz, az Anjaar romokhoz és a Ksara borászatba. Utazás Zahléba. Vacsora és szállás Zahléban.

Ha szabad ilyet mondani, utunk egyik legszebb napjához érkeztünk.

Baalbek / Heliopolis Kr.e. 5000 évre nyúlik vissza különös története. Az épületegyüttes templomai más-más vallási/történeti korban és valláshoz kapcsolódva jöttek létre. Jupiter, Bacchus Vénusz, Mercurius nevei önmagukért beszélnek. Méreteik lenyűgözőek, az élmény életre szóló.

Továbbmegyünk az élmények hatása alatt az Umajjad palota romjaihoz Anjaarba. Ez is lenyűgöző! Anjaar az örmény közösség központja, a népcsoport gazdag kultúrája köszön vissza a település hangulatán is.

Tovább a Bekaa völgyön egy különleges pincészetet látogatunk meg borkóstolással és a libanoni  borokkal ismerkedve.

Vacsora, szállás Bejrútban.

6. Nap: április 23., hétfő

A reggelit követően kijelentkezés a szállodából, utazás dél-Libanonba. Hasbaya, Tibnin, Türosz és Saida. A késő esti órákban transzfer a repülőtérre.

Utunk egy gyönyörű völgyön, a Wadi Taymon vezet át, olaj-szőlő és fügeültetvények futnak a bibliai Hermon hegy lábánál. Hasbaya a drúz falvakra jellemző elbűvölő eredetiségével  ragadja meg az utazót.

Tibnin/Tebnine a termékeny völgy következő települése, itt épült a keresztesek legfőbb erőd-vára a Damaszkusz felé vezető úton. Tyre a tengerpart főniciai városa arról nevezetes, hogy itt született a legenda szerint Európé és Dido. Libanon negyedik legnagyobb városa. Meglátogatjuk a római időkből származó Hippodrom romjait, az előző időkből Nagy Sándor művét, a szigetet a szárazfölddel összekötő töltés-utat látjuk.

Saida/Sidon ismét egy főniciai város a harmadik évezredből. Híres a bazárja, amit meg is látogatunk utunk végén.

Innen az esti órákban a repülőtérre megyünk megtenni a Budapest felé vezető utunkat.

7. Nap: április 24., kedd     

Repülés: Bejrút – Isztambul – Budapest útvonalon

Várható menetrend:

BEY        IST

02:20     04:15

IST          BUD

07:00     07:55

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Figyelem! Az útlevélnek a hazautazástól számított minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie és nem tartalmazhat izraeli pecsétet!

 

280.000 HUF

 

A részvételi díj tartalmazza:

 • repülőjegyet Bp.-Bejrút-Bp. útvonalon, isztambuli átszállással
 • szállást kétágyas szobákban középkategóriájú hotelekben
 • félpanziós ellátást (büfé reggeli és vacsora)
 • belépőjegyeket a program szerint
 • transzfert a repülőtérről a szállodáig, és vissza
 • légkondicionált autóbuszt az utazás teljes időtartamára
 • angol nyelvű idegenvezetőt
 • magyar nyelvű csoportkísérőt
 • Libanoni belépési vízumot

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • repülőtéri illetékeket: kb. 59.000,- Ft
 • helyszínen fizetendő szervizdíjat: 60 USD
 • BBP biztosítást: 4.100,- Ft
 • útlemondási biztosítást: 2.800,- Ft
 • esetleges egyágyas felárat: 65.000,- Ft
 • a programban nem jelölt étkezéseket
 • egyéb személyes kiadásokat
Libanoni programajánlat Libanoni programajánlat Libanoni programajánlat Libanoni programajánlat Libanoni programajánlat

még töltünk