Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják. Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Hajóút kereső
  •  
  •  

Különleges ízek, karácsonyi vásárok - Basel és Colmar

     Tájékoztatjuk kedves utasainkat, hogy a programleírás tájékoztató jellegű. Amennyiben más igényei  vannak a programlehetőségekkel kapcsolatban, hosszabb vagy rövidebb kint tartózkodást szeretne vagy bármilyen egyéni elképzelése van, keressen meg minket és segítünk összeállítani az Ön számára legmegfelelőbb programot.

 

 

1. nap Budapest - Basel

Elutazás Budapestről Baselbe az EasyJet menetrend szerinti járatával. 

Érkezés után transzfer a szállodába, bejelentkezés.

Ezt követően utunk a régi, történelmi városrész központjába, Basel két legszebb terére vezet. Ez ad helyet minden évben a város karácsonyi vásárának. Az elragadó hangulatban a svájci kézművesek, termelők portékáit csodálhatjuk és vásárolhatjuk meg.

Vacsora egyénileg a vásárban, vagy egy helyi étteremben. Ezt követően még lehetőség van elmerülni a város esti hangulatában, vagy visszasétálni a szállodába.

Szállás Baselben.

  

 

2. nap       Basel – Colmar - Basel / 130 km

Reggelit követően a napot városnézéssel indítjuk. Basel régi és új városrészét is megtekintjük.

A híres svájci minőség a népesség sokszínűségével párosul Baselben. A hagyomány megőrzésének tudatossága, valamint az „új, a modern” iránti lelkesedés együttes jelenléte teszi különlegessé ezt a várost. Híres építészek modern épületei egészítik ki a tökéletes állapotban lévő történelmi városrészt.

A Rajna önmagában is még hangulatosabbá varázsolja Baselt, sőt a folyó legrégebbi hídján is átsétálhatunk. A városban rengeteg szökőkúttal találkozhatunk (mindegyik vize iható), de mind közül a leglátványosabb az egyedi mozgó szobrokkal ellátott Tinguely Fountain.

Délután utazás a francia csodaországba, Colmarba. Itt egy rövid városnézés keretében ismerkedünk a város hangulatával, fő látványosságaival. A színes, faberakásos házak valóban meseszerűvé teszik ezt a települést.

Colmarban öt karácsonyi vásár is helyet kap a város történelmi részében, mindenki kedve szerint látogathatja meg, amelyiket szeretné.

Vacsora egyénileg a vásárban, vagy egy helyi étteremben.

Utazás vissza Baselbe, szállás, mint előző nap.

  

 

3. nap Basel - Budapest

Reggeli után transzfer a repülőtérre. Utazás Budapestre az EasyJet menetrend szerinti járatával. 


még töltünk