Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják. Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Hajóút kereső
  •  
  •  

Fokváros és Kruger

10-11 nap / 8 éjszaka

 

Tájékoztatjuk kedves utasainkat, hogy a programleírás tájékoztató jellegű. Amennyiben más igényei  vannak a programlehetőségekkel kapcsolatban, hosszabb vagy rövidebb kint tartózkodást szeretne vagy bármilyen egyéni elképzelése van, keressen meg minket és segítünk összeállítani az Ön számára legmegfelelőbb programot. 

 

Fokváros (Cape Town) a Dél-afrikai Köztársaság fővárosa, a kultúrák keveredése révén Afrika különlegességének számít. A Tábla-hegy folyamatos látványa, az angol és holland stílusú házak teszik még hangulatosabbá a várost.

Afrikai tartózkodásunk alatt érdemes Fokvárost elhagyva, az ország nemzeti parkjait, természeti csodáit is meglátogatni, illetve beiktatni az Afrikában kihagyhatatlan „safari-élményt”.

  

 

1. nap // Budapest – Fokváros

Utazás átszállással Budapest Liszt Ferenc repülőtérről Fokvárosba, a Dél-afrikai Köztársaság fővárosába. Érkezés menetrendtől függően, általában másnap délelőtt.

 

2 – 4. nap // Fokváros

Érkezés a fővárosba a délelőtt folyamán, szállás elfoglalása. A következő három éjszakát ebben a gyönyörű városban töltjük. Elbűvölő történelme, kultúrája, természeti szépségei, díjnyertes borai mind azonnal magával ragadják a turistákat.

A következő látnivalók közül érdemes válogatni a tartózkodás során:

  • Table Mountain (Tábla-hegy/Asztal-hegy) – kihagyhatatlan a város fölé magasodó hegy, melyről lélegzetelállító kilátás nyílik az öbölre, strandokra. Felvonó közlekedik a hegy aljából a csúcsra.
  • Cape Point (Jóreménység Foka) – a történelemből mindenki által ismert hely, melyet Bartolomeo Dias fedezett fel.
  • Victoria & Alfred Waterfront – a Robben sziget és a Tábla-hegy között található kikötő, mely mára az ország leglátogatottabb desztinációjává vált. Gyönyörű látvány a tengerre és a hegyekre, szórakozási és vásárlási lehetőségek, luxus hotelek és apartmanok – mindezek együtt kölcsönzik a hely különleges hangulatát
  • Bo-Kaap városrész – Fokváros különleges része, melyet az ott lévő lakóházak különböző szín-kavalkádja tesz varázslatossá
  • Long Street – Éttermek, boltok, bárok, hotelek, hostelek tengere és gyönyörű házak sora
  • Boulders Strand– szinte kötelező ennek a strandnak a meglátogatása, az ott élő pingvin kolónia megcsodálása
  • Bay Harbour piac – Hout öböl kikötőjében található piacon több 100 stand, halsütöde található, színpadok élő zenével várják a turistákat és a helyieket egyaránt.
  • Robben sziget – Fokváros e látványossága korábban börtönként üzemelt, ahol politikai foglyok, köztük Nelson Mandela is 18 évig raboskodott. A látogatók vezetett túra keretében meglátogathatják az egykori börtönt, köztük Mandela celláját is.

                         

5 – 6. nap // Stellenbosch

Utazás autóval egyénileg Stellenbosch városába. A fővárostól kb. 50 km-re fekvő város hegyekkel és szőlőültetvényekkel határolt, így lehetőség nyílik megkóstolni az ország különleges borait. Ebben a festői városban érdemes egy gyalogos városnézést tenni.

  

7 – 9. nap // Sabi Sand Vadrezervátum

Utazás autóval egyénileg vissza Fokvárosba, a repülőtérre. Repülés Nelspruit városába. A repülőtérről transzfer a szállodába, ebéd, chek-in. Délután szafari-élmény, útközben megálló - egy ital elfogyasztása, naplemente. Visszaérkezés a szállodába este 7 óra körül. Vacsora.

Napközben nem ritka, hogy a szállás közelébe merészkednek antilopok, majmok, de még a nagyobb vadak közül is láthatunk párat.

      

10. nap // Nelspruit – Fokváros - Budapest

Menetrendtől függően transzfer a repülőtérre, utazás haza.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


még töltünk