Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják. Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Hajóút kereső
  •  
  •  

Ecuador és Galápagos-szigetek

     Tájékoztatjuk kedves utasainkat, hogy a programleírás tájékoztató jellegű. Amennyiben más igényei  vannak a programlehetőségekkel kapcsolatban, hosszabb vagy rövidebb kint tartózkodást szeretne vagy bármilyen egyéni elképzelése van, keressen meg minket és segítünk összeállítani az Ön számára legmegfelelőbb programot.

 

Programleírás:

1. nap Budapest – Quito

Repülés Budapestről Ecuador fővárosába, Quitóba, a Mariscal Sucre Nemzetközi repülőtérre.

A város, amely a Chillos folyó völgyében épült, az Andok lejtőjén 2850 m magasan fekszik. Jellegzetesen hegyvidéki város, melyben az UNESCO által védelem alá helyezett óváros utcái a változatos domborzatot követik és mint hullámvasút késztetik a szemlélődőket a kisebb hegyes-völgyes utakat bejárni. Quito a dél-amerikai földrész talán legszebb korhű  koloniális városa.

A repülőtérről privát transzfer viszi az utasokat a szállodába.

Bejelentkezés a 4*-os szállodába, szoba elfoglalása (kétágyas, standard, tus/WC)

     

2. nap Quito

Reggeli a szállodában

COLONIAL QUITO és „MITAD DEL MUNDO” „a Világ Közepe”

Quito nemcsak az ország fővárosa, egyben büszkélkedhet az UNESCO 1978-ban kelt határozatával, mellyel ezt a csodálatos várost a világ kulturális Örökségének részévé tette.

A „Colonial” városrész gazdagsága, eredeti szépségében őrzött épületei, terei, templomai a gótikus, a barokk gazdagság, a modern stílusok az amerikai földrészen egyedülálló egyensúlyban és szépségben pompáznak. A gótikus Jézus Szíve Bazilika fenséges látvány. Lépten-nyomon láthatók a spanyol hódítás építészeti nyomai, nézzük csak az össze nem téveszthető háztetőket, a gyönyörű kovácsoltvas erkélyeket és az egyedülálló faragott kapukat.

Quito szíve, a Függetlenség tere, övezve az Elnöki- és a Püspöki Palotával és a Metropolitan katedrális monumentális épületeivel visszaviszi a látogatót a spanyol –amerikai történeti korszakba. A jezsuita Jézus Társasága bazilika a legszebb példája a Latin-amerikai barokk építészetnek.

A város szívéből elutazunk a kb. 22 km-re lévő egyenlítői Emlékműhöz, melynek betonba vésett vonala az Egyenlítőt jelzi. Mint minden látogató, a vonal két oldalára, az Északi és Déli féltekére állunk és úgy érezzük, átfogtuk a Világot!

A 18. századi francia geológusok mérései a föld ellipszis formájának meghatározását tették lehetővé.

Különleges élmény az egyensúly virtuális megérzése!

Visszatérés a városba, a szállodába.

Szállás Quitoban

Nehézségi fok: könnyű/közepes gyalogos séta

Időtartam: 5 óra

  

3. nap Quito – Otavalo – Quito

Reggeli a szállodában, ebéd a program közben

Elindulva a városból északi irányba az ecuadori felföldre, páratlan látványban lesz részünk a GUAYLLABAMBA és PISQUE völgyek övezte fenséges tájban. Egyedülálló tanulmányozni az Andok / Cordillerák formációját.

Foto stop a hósapkás CAYAMBE vulkán és kis szerencsével a Cotopaxi fényképezéséhez. Útközben rózsa-ültetvények, hatalmas, steppelt paplan-szerű látványban gabona, burgonya és bab-ültetvények tarkítják a tájat. Két órai utazás után érkezünk IMBABURA tartományba, a tavak tartománya, ahogy az ecuadoriak hívják.

A világszerte híres OTAVALO MARKET / piac dél-amerika legjobb piaca, már csak az otavaloi indiánok különlegesen, lágyan hangzó beszéde és csodálatos, színes ruházata miatt is.

Egyik legfontosabb attrakciója e piacnak az alku, mely mindkét fél élvezetéül szolgál.

Kapható itt birkagyapjú, pamut, kalap, kendő, bőrárú, szövött táska és más!

Igazi turista paradicsom a fotósoknak is.

Otavalohoz közeli falu, melyet meglátogatunk,  PEGUCHE, az Otavalo-i takácsok székhelye, itt folytatják ősi mesterségüket. Ellátogatunk egy családhoz, amely ősi hangszereket készít és bemutatja azokat hangzás közben is.

Visszatérés Quitoba a Cayambe völgyön át.

Szállás Quitoban

Nehézségi fok: közepes

A program időtartama:10 óra

4. nap Cotopaxi Nemzeti Park - Rózsaültetvény

Reggeli a szállodában, ebéd útközben

Reggeli után indulás délnek, a „Vulkánok útja” mentén. Első állomás COTOPAXI, a világ legmagasabb hófödte aktív vulkánja. Látogatás a LIMPIOPUNGO LAGÚNÁNÁL, melyet az olvadó gleccserek alakítottak ki. A magasság ellenére, a nemzeti park otthont ad számos madár- és növényfajnak. Az utasoknak lehetősége nyílik könnyed túrákra. A lenyűgöző vulkanikus táj mellett, látogatást tesznek egy rózsaültetvényen.

Szállás egy tradicionális Haciendán, Lassoban.

Nehézségi fok: közepes

Időtartam: 8 óra

 

5. nap Lasso – Tigua – Zumbahua – Quilotoa – Quito

Reggeli a szállodában

A reggelit követően továbbutazás délnek, a magas Andokba, TIGUA falujába, mely méltán híres tradicionális báránybőrre készített festményeiről, és fa maszkjairól, melyeket a helyi fesztiválokon viselnek.

Ezután érkezés ZUMBAHUA falujába, ahol az őslakos közösség női tagjai színpompás vállkendőt hordanak. Az itt található lakosság legfőképp lámatartásból él.

A nap utolsó állomása a QUILOTOA KRÁTER TÓ, melynek vize a legkülönbözőbb színekben pompázik. Ezt követően visszautazás Quitóba.

Szállás Quitoban

Nehézségi fok: közepes

Időtartam: 9 óra

  

6. nap Mindo - Maquipucuna

Reggeli a szállodában

Reggeli után egész napos kirándulás a Quitótól északnyugatra mintegy 80 kilométerre fekvő MAQUIPUCUNA rezervátumba, ahol lehetőség nyílik számos egzotikus madár-, pillangó-, és növényfaj megtekintésére, úgy mint, különböző orchideák, és broméliák. Itt, több, mint 300 regisztrált egzotikus madárfaj található, legtöbbjük kolibriféle.

A koraesti órákban visszatérés Quitóba.

Szállás Quitóban.

Nehézségi fok: könnyű

Időtartam: 10 óra

7. nap Papallacta

Reggeli a szállodában

Reggeli után utazás PAPALLACTA HOT SPRINGS-be, Quitótól keletre. Az Andok mocsaras vidékén található, az Amazonas medence előtti utolsó hegygerincnél. Könnyed kikapcsolódást ígérnek a termálmedencék, valamint a SPA részlegben masszázsra is lehetőség nyílik (külön térítés ellenében). A térségben található „Polylepis” papírfák kiváló lehetőséget adnak madármegfigyelésre, továbbá tökéletes terep hegymászásra, túrázásra és lovaglásra.

Koraeste visszatérés Quitóba.

Szállás Quitoban

Nehézségi fok: könnyű / közepes

Időtartam: 8 óra 

  

8. nap Quito – Baltra – Santa Cruz

Reggeli a szállodában, ebéd és vacsora a hajón

Reggeli, majd repülés Galápagos-ra

A programnak megfelelően gyűjtőbusz viszi ki az utasokat a repülőtérre

Érkezés Baltra szigetére.

Ez a piciny sziget a II. Világháborúban az USA légitámaszpontja volt, majd  a háború befejezése után a bázis teljes felszerelését az ecuadori kormánynak adományozták.

A környezet-biztonsági vizsgálat és belépési engedély - procedúra után a helyi idegenvezetők összegyűjtik az utasokat és  mintegy 10 perces autóbusz utazással megérkeznek a kikötőbe.

Behajózás, a kabinok elfoglalása

Délután kikötés SANTA CRUZ szigetének északi részén, a BACHAS BEACH-en.  (ún „wet landing”, a hajóból csónakokkal közelítik meg a partot.)

A homokos partszakasz mögötti területen két kis flamingó kolónia, számtalan iguána csoport, partmenti madarak, Darwin pinty (melynek 13 faja él a szigeteken), feketerigók, sirályok, ragadozó-madarak. A területet dús növényzet borítja köztük számos őshonos, mint a vörös és fekete mangrove, életteret adva a számtalan állatfajnak.

Ez a partszakasz a fő fészkelő helye a Galápagos szigeteki tengeri teknős populációnak. A nőstények mintegy 3-4, egyenként 70 tojásból álló fészket gondoznak egy időben, a kikelésig el nem hagyva azokat.

E partszakasz névadója az az elsüllyedt amerikai uszály „barge”, melynek kemény angol kiejtését lágyította a spanyol „bachas”ra.

A látogatás időtartama: egy óra séta

Nehézségi fok: könnyű

  

9. nap Plaza – Santa Fe

Reggeli, ebéd és vacsora a hajón

PLAZAszigete, annak déli része, ’South Plaza”

„Száraz„ landolás a hajóhídon át a sziget-szakasz északi részén.

A séta az impresszív kaktusz-erdőn át kezdődik, körülvéve szárazföldi- és tengeri iguána kolóniákkal, ahogy elérjük a legmagasabb pontot, körbenézve színes trópusi madárvilág tárul elénk.

Alant az oroszlánfókák partmenti tömege ejti ámulatba a szemlélődőket.

Ez a sziget ad otthont a kisméretű szárazföldi iguána - populációnak, mely kb. 300 egyedből áll. Táplálékuk a sziget szinte valamennyi növényére kiterjed, a száraz évszak beálltától az Opuntia kaktusz virágával és gyümölcsével élik túl a periódust. A tengeri iguánákkal való közelségüknek köszönhetően az egyetlen Galapágosi hybrid iguána itt található a Földön.

Időtartam: 2 óra

Talaj: sziklás

Nehézségi fok: közepes

Délután: SANTA FE szigete

„Wet landing” a fehérhomokos tengerparton, körbevéve oroszlánfóka kolóniákkal, folytatjuk sétánkat az őshonos kaktusz-erdőben kutatva az itt őshonos szárazföldi iguánák után, melyek egyediek, „Santa Fe” iguánák, megkülönböztető jegyekkel elkülönülve valamennyi sziget hasonló kolóniáitól.

Ez a sziget ad otthont számtalan egyedi, őshonos madár-fajnak, úgymint galápagosi ölyv/ sólyom, pinty, egy a négy feketerigó-fajból, kígyók, ún. rizspatkányok, stb.

Lehetőség snorkelezésre.

Nehézségi fok: közepes

Időtartam: másfél óra séta

Talaj: sziklás

  

10. nap Pitt Point – Cerro Brujo / San Cristóbal szigete

Reggeli, ebéd és vacsora a hajón

PITT POINT „Wet landing” után az emelkedő sziklás ösvény felvezet a vulkanikus hegyoldalon a tufa kúpokhoz, a sziklamászás közben számtalan csodálatos kilátást nyújtó pont enged gyönyörködni az egyedülálló tájban és pihenni az emelkedő közben. Talán ez az egyetlen pontja a szigeteknek, ahonnan mindhárom szula madárfajta együtt található:

a Nasca (álarcos) , kéklábú és vöröslábú szula (booby) ugyanúgy, mint a kétfajta elbűvölő fregattmadár, az oroszlánfóka kolónia és a tengeri madarak hatalmas zsivaja, színes kavalkádja és repülési bemutatója közepette gumicsónakázásra és snorkelezésre van lehetőség.

Nehézségi fok: erős igénybevétel

Talaj: sziklás

Időtartam: két és félóra járás

Délután:   CERRO BRUJO /SAN CRISTÓBAL

„Wet landing” azon a különleges partszakaszon, ahol a folyamatosan errodálódó tufa kúp-képződmény és a lávafolyam- alakította festői világ a hófehér homokos strand hátterében kiválóan alkalmas snorkelezésre és napfürdőzésre. Meglátogatjuk a lagúnát, ahol a gazdag madárvilág ismét elkápráztat mindenkit: mexikói gólyatöcs, billegető cankó, kőforgató madár, fehérarcú réce adja a keretet a csodálatos látványhoz, a „Kicker Rock” elbűvölő szikla-képződményhez karnyújtásnyira az óceánban és távolabb San Cristóbal déli partját és a partvidéket.

Nehézségi fok: könnyű

Talaj: fehér homokos

Időtartam: 1 óra séta / snorkelezés

  

 

11. nap San Cristóbal

Reggeli a hajón

CERRO COLORADO - ÓRIÁSTEKNŐSÖK REZERVÁTUMA

„Száraz landolás” a hajóhídon át PUERTO BAQUERIZO MORENO-n

A látogatók kb. 40 perces autóbusz-utazással érnek el a világhíres Óriásteknős Rezervátumhoz. Ezek a hatalmas méretű szárazföldi lények az evolúció legfényesebb példái. Mintegy 14 alfajuk elsősorban a páncélzatban alakult át a táplálkozástól függően.

A 18-19. században óriási mértékben irtották a teknősöket, mára kb. 15000 példány maradt. Ezeknek a tiszteletet parancsoló teremtményeknek a súlya eléri a 250 kg-ot, korukat a tudósok 150 évre teszik.

Felemelő látvány a tüskés-bozótos tájban látszólag egykedvű jelenlétük.

Nehézségi fok: közepes

Időtartam: 40 perc busz-út a rezervátumhoz, ott egy óra látogatás, majd vissza a kikötőbe

Transzfer a repülőtérre, repülés Quitoba.

Menetrend függvényében repülés Budapestre, vagy igény esetén hosszabbítás.

 

Külön ajánljuk figyelmükbe a Bomboli Cloudforestet, amely egy magán természeti rezervátum, a fővárostól, Quitótól mindössze fél órányira. A terület 3200 méterrel fekszik a tengerszint felett, teljes kiterjedése 203,5 hektár, amely a helyiek természetvédelme alatt áll. 

  

Bővebb információ Bomboliról: http://bombolicloudforest.com/#2


még töltünk