Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják. Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Hajóút kereső
  •  
  •  

Argentína csodás tájain

Tájékoztatjuk kedves utasainkat, hogy a programleírás tájékoztató jellegű. Amennyiben más igényei  vannak a programlehetőségekkel kapcsolatban, hosszabb vagy rövidebb kint tartózkodást szeretne vagy bármilyen egyéni elképzelése van, keressen meg minket és segítünk összeállítani az Ön számára legmegfelelőbb programot. 

 

 

Programleírás:

1. nap: Budapest - Buenos Aires 

Amint átszeljük az Atlaniti-óceánt gépünk az esti órákban kanyarodik a Rio Plata hatalmas deltája fölött a főváros repülőterére. Érkezés után transzfer a szállodába.

2. nap: Buenos Aires 

A város jellegzetessége a városrészek elnevezése, mely rangjukat is jelzi. Utunk során meglátogatjuk a két elegáns "szomszédvár" negyedet: - Recoleta és Palermo - elegáns parkjaival és patinás épületeivel (a világ öt leghíresebb operaháza között számontartott Teatro de Colon, a történelem és politika híres központját, a Mayo teret ("Pink House", a mindenkori elnöki palota, katedrális, parlament, a kultúrális építészet különleges remekei) a különös temetőben Eva Peron "Evita" sírját.
San Telmo, 19. századi arisztokrácia eleganciájával, szomszédságában az itáliai emigráció színgazdag La Boca negyedével a "Boca Stadion", végül a modern városrész: Puerto Madero. A nap hátralévő részében shoppingolás vagy pihenés.

Este jellegzetes és igazi tangóprogram vacsorával.

            3. nap:  Patagónia - Valdes-félsziget

Egyedülálló óceáni állat- és növényvilág az Atlanti-óceán partján!
Bálnák, delfinek, pingvinek, fókák különleges kolóniákban élik (majdnem) háborítatlan életüket a félsziget nyújtotta ideális élőhelyen.
Buenos Aires-t a reggeli órákban hagyjuk el repülővel, és érkezünk Trelew-be, a Valdes félsziget repülőterére. Transzfer Puerto Madryn-ba, az óceánpart melletti szállodába.

Puerto Madryn az óceánpart egyik gyöngyszeme a Patagóniai-fennsík és a Nuevo Gulf (öböl) találkozásánál. A dinamikus kisváros tradicionális belvárosa magán viseli az ősi Welsh kolónia építészeti, népművészeti emlékeit, miközben csábító partjai minden lépésben a látogatók kegyeit keresik.
A nap hátralévő részét a környék szabad felfedezésére ajánljuk.

  

 

4. nap : Valdes-félsziget

Reggel kirándulást teszünk a "Világörökség" részeként ismert félszigeten, megállunk az Itsmo Ameghino Park bemutató központjában. Csodálatos természeti környezetben lévő védett park, különleges növényzettel és egyedülálló állatvilággal.
Utunkat a Piramédes kikötőben folytatjuk ahonnan kis hajókkal eljuthatunk "bálna-delfin nézőbe".
Továbbmegyünk Caleta Valdes-ba, (ebédszünetet tartunk) majd folytatjuk utunkat az elefántfóka kolóniák és delfinek kedvenc tartózkodási helyére.
Késő délután térünk vissza a szállodába, Puerto Madryn-ba.

  

5. nap : Valdes-félsziget - Punta Tombo

Reggeli után mintegy 200 km-es autóbusz út áll előttünk a szinte egyedülálló pingvin kolónia meglátogatására.
A nemzeti parkon átsétálva közelítjük meg, s egy sziklaszirtről figyeljük e különleges, szívünknek oly kedves, esetlenségükben is kecses állatokat. Szinte karnyújtásnyira leszünk tőlünk!
Délután Trelew-be utazunk. Rövid városnézés keretében ismerkedünk meg ezzel a lüktető és történelmében is gazdag várossal, megállunk a Paleontológiai Múzeumnál (fakultatív látogatás).
A Gaiman kolónia történelmi érdekességein túl ajánljuk a híres és a helyre jellemző Welsh tea elfogyasztását (fakultatív).
Késő délután érkezünk Puerto Madrynba.

   

 
 

6. nap : Valdes-félsziget - Calafate

Reggeli után kijelentkezés a szállodából.
Transzfer a repülőtérre. Utazás a varázslatos Andok-hegység lábához, az Argentino- tó partjára. Utazás a szállodába.
A megkapó hangulatú kisváros egyszerűségével, ugyanakkor kecses eleganciájával otthonosságot sugároz. A dél-amerikai, az indián, és az argentin kultúra bájos keveréke. A város főutcáján, a San Martin Avenue-n egymás mellett sorakoznak a párizsias hangulatot idéző diszkréten előkelő üzletek, kávézók, a steak-et kínáló egyszerű, hívogató borozók  és karnyújtásnyira a vad és gyönyörű természet.

7. nap: El Calafate - Perito Moreno gleccser

Egész napos program Dél-Amerika egyik lélegzetelállító látványosságához, a világörökség becses darabjához. Aktív szárazföldi gleccseróriás, az Andok két csúcsa között tör utat az Argentíno-tóba. A látvány felemelő és félelmetes: hajóval egészen megközelítve hatalmas robajjal zuhannak a tóba a hatalmas jégfalak - "borjadzik" a gleccser (Fakultatív program). A kék szín valamennyi árnyalata a valóságban és a tó tükrében. Majd más oldalról, különböző magasságú teraszokól ismét új csoda tárul elénk. Lenyűgőzve az élménytől a Magellán-félsziget és az Andok karéjában szálláshelyünkre, Calafatéba.

  8. nap: El Calafate - Iguazú-vízesés

Korai reggeli után a repülőtérre utazunk, majd Buenos Aires-i átszállással Iguazú-ba repülünk.
Adják át magukat egy újabb csodának:
A világ legnagyobb vízesése vár ránk két ország határán; Brazília és Argentína osztozik a dübörgő, mindent felülmúló víztömeg áradásán, lenyűgöző látvánnyal ajándékozva meg a látogatókat.
Szállodánk, amely a brazil oldalon lévő világhírű csoda, a Cataratas, kolonial stílusban épült rendkívül elegáns, diszkrét alkotás egy gondosan tervezett hatalmas parkban. A vízesés dübörgése tudatja velünk, hol vagyunk, az egzotikus állatok zavartalanul sétálnak köztünk, a mosómedvék ügyet sem vetnek ránk.
A nap hátralévő részében a környékkel ismerkedünk – benne az első pillantások az Iguazú vízesésre.

9. nap : Iguazú-vízesés

Reggeli után a vízesés argentin oldalára látogatunk. Hatalmas terület, számtalan lehetőség a megközelítésre. A határátlépés ceremóniája rövid, brazil idegenvezetőnk rutinosan intézkedik. Belépünk az Iguazú Nemzeti Parkba, ahol térképekkel, tájékoztatókkal segítik az eligazodást. A romantikus dzsungel-vonat keresztül halad a trópusi őserdőn, így érjük el az első állomást „Cataratas”, majd kényelmes, jól kiépített út vezet a még nyugodtan hömpölygő víz fölött, de az egyre erősödő, dübörgő hang jelzi:
közeledünk a világ első csodájához, az „Ördög Torka” (Garganta del Diablo) zuhataghoz. Nincs ehhez fogható látvány és érzés!
A kíváncsiság továbbhajtja a látogatót, annyi az itt-ott lezúduló víztömeg. A fölötte gomolygó, vízcseppekből összeállt párafelhő mögé szeretnénk látni, kiépített ösvények, úttalan utak a dzsungelben.
Abban a reményben térünk vissza szállodánkba, hogy élmény vár ránk odaát is.
Ha időnk engedi, végiggyalogolunk a „macskaösvényen” a brazil oldalon is, majd a vízesés fölött kiépített biztonságos, de félelmetes érzést nyújtó fémösvényen elámulunk a természet végtelen erején és fenséges látványán.
Visszatérés a szállodába.

  10. nap: Iguazú - Buenos Aires

Nem jöhetünk el a trópusi őserdőből anélkül, hogy páratlan madárvilágát a rezervátumban meg ne látogatnánk, majd, hogy a híres féldrágakövekből néhány emléket, vagy a horoszkópunk szerint „szerencsét hozó” türkiz, rózsakvarc, rubin, smaragd, stb. kövekből magunkat vagy szeretteinket megajándékozzuk.
A rezervátumban szemtelen, színes és hangos papagájok fogadnak, vitatkoznak, pörölnek, de jóindulatúan nyugtázzák kíváncsiságunkat.
Ha szerencsénk van, egy kolibri az orrunk előtt száll egy virágkehelybe mézet gyűjteni.
Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd a rendelkezésünkre álló jó fél napot a brazil oldalon töltjük a vízeséssel (nem lehet betelni vele), madárszemlével és vásárlással.
Kora délután ismét Argentínába lépünk át, a repülőtérre megyünk, a koraesti órákban Buenos Airesbe repülünk, és a szállodában töltjük az éjszakát.

11. nap: Buenos Aires - Budapest

Egész napos szabad program:
Gyalogos ismerkedés, shoppingolás a belvárosban, Florida üzleti negyed (bőr, gyapjú, divatáru).
Az esti órákban transzfer a nemzetközi repülőtérre, utazás Budapestre. Gépünk Északnak indul az Atlanti-óceánon, követve Dél-Amerika partjait. Balkéz felől látjuk Rio és Monte Video fényeit, csillagos éjszakán pedig a hátsó oldalára állt Göncölszekeret.

12. nap: Érkezés Budapestre

 


még töltünk